Dacă te-a invitat trebuie să te duci…

Iar dacă nu te-a invitat încă, sigur te va invita!

 

Una din problemele cu care te confrunți când ești invitat la o petrecere, fie că este aniversară, fie nuntă, botez sau altă cumetrie, este că nu poți să te duci cu mâna în … buzunar. Trebuie să te duci și tu cu …. „ceva”.

Aici Realitopia îți vine în „ajutor” cu jocul „Fugi de Muncă„. Acesta se pretează a fi oferit drept recompensă oricărui tip de invitație, venită din partea oricui, de la aniversarea lui „ăla micu” (care împlinește deja 17 anișori și pentru care părinții încă mai vor scutire la plata biletului de autobuz) până la nunțile și botezurile care satisfac financiar pe toată lumea, cu exceptia invitaților.

Iată 5 motive pentru care Fugi de Muncă este un cadou inspirat:

1. Titlu inspirat

Haideți să comparăm un titlu precum „Fugi de Muncă” cu alte titluri, cum ar fi: „Rațele și vânătorii”, „Șah”, „Contra-lovitură”, „Șotron”, „Lupulescul II – Noul Colos”, „Cap de pahar”, „Coasa”, „Rezident Rău 7″etc. Este mai mult decât evident că Fugi de Muncă are un avantaj din start.

2.  Mesaj inspirațional

Majoritatea oamenilor își doresc un câstig ușor, nemuncit, care să le permită, de exemplu, relaxarea într-o croazieră alături de partenerul/a de viață sau, după caz, departe de ace(a)sta.  Procentul oamenilor care preferă, să zicem,  să muncească 300 de ani pentru a-și construi un sat cu 5 lăncieri și doi călăreți cu care să se apere de 8 arcași și un Zerg e destul de mic. Tinde spre zero aș putea zice, la fel ca și procentul celor care au ca scop în viață explorarea unui tărâm în care o pisicuță îți explică cum că a doua liană pe lângă care treci îți va cânta o melodie din ale cărei versuri vei descoperi de ce ai un șurub în loc de buric.  (… Da, știu…. Ar fi fain și un astfel de joc… Pentru unii… :-)) ).

Dar cunoaște cineva vreo persoană care să vrea, sincer, să muncească de dimineața până seara doar pentru ca a doua zi să reia aceeași rutină?

3. E simplu

Este foarte simplu să Fugi de Muncă. De fapt nici măcar nu trebuie să fugi. Pur și simplu nu te mai duci (la muncă). Dar, din păcate, știm că în realitate acest lucru poate avea efecte devastatoare, cum ar fi:  pierzi contactul cu aglomerația urbană, nu te mai enervează taraba cu chiloți si maiouri care trebuie ocolită în drum spre trecerea de pietoni, nu mai ai motiv să îți cumperi acea chestie maro și dulce de la tonomat sau te dă afară de la serviciu, din apartament, din clubul de „tetris și alte jocuri de societate plictisitoare”, rămâi fără nevastă, iubit, pâine, bani de bere, bilete la concertul de Paști, Crăciun, ori de aniversarea a 38 de ani de când a trecut o vineri de acum 38 de ani etc. Așa că cel mai indicat ar fi doar să te joci de-a fuga de muncă, iar prin joacă să capeți antrenament pentru când va fi nevoie.

4. Satisface 98,4% din totalul invitatorilor care susțin că nu vor cadou

Restul de 6,2%* sunt aceia care chiar nu vor.

5. Adaptabilitate și versatilitate a mesajului însoțitor

Un cadou de acest gen poate fi însoțit de o serie de sintagme generatoare de sens și semnificație, cum ar fi: „m-am gândit că ți s-ar potrivi pentru că muncești prea mult”, „mai stai și tu pe acasă”, „get a job ca să ai de ce fugi”, „stai liniștit că la barza chioară îi face D-zeu cuib” etc.

Motive cadou:

6. Beer resistant

Acest joc este realizat cu materiale care permit uscarea fără consecințe drastice asupra elementelor. Câteva picături de băutură se vor usca fără să afecteze prea tare componentele. (Dacă vei lăsa la „înmuiat”, peste noapte, vreun token, acesta … se va înmuia. E un „Party Game” nu un submarin.)

7. Made in Romania

Jocul e realizat manual, în România, iar acest lucru stă scris pe el  în engleză („handcrafted in Romania”) – un plus de valoare pentru aceia dintre noi puțin mai … cosmopoliți.

Jocul „Fugi de Muncă” se află pe rafturile magazinelor Cărturești din toată țara, Diverta București (Baneasa, Mall Vitan, Plaza, Unirea, Promenada, Park Lake) și online pe EMAG.ro și carturesti.ro


*De ce să faci proba? Acesta este un text de promovare al unui produs, nu o lucrare scrisă la Limba și Literatura Matematică!

Click aici pentru prezentarea completă a jocului.

4 motive pentru care ziua de marți e ok

4 femei bucurându-se că e marți.

Nici săptămâna nu mai e ce-a fost odată!

Cu doar șapte zile în ea, o săptămână obișnuită nu reușește să acopere necesarul de timp de care cu toții avem nevoie. Având în vedere acest „temporal shortage” resimțit de toată lumea, înainte de a șterge ziua de marți din calendarul tău săptămânal ar trebui să ții cont de câteva detalii:

 • Găsirea unei zile noi nu e un lucru așa de ușor cum am fi tentați să credem!

  Hai să ne imaginăm că scoatem marțea din săptămână. Ce faci? Trăiești cu doar șase zile? Chiar de a doua săptămână o să întâmpini dificultăți! Vei crede că e miercuri când toată lumea spune că-i marți, când pentru tine va fi sâmbătă pentru ceilalți va fi luni, vineri sau joi, ori, în cel mai rău caz, …. MARȚi!!! – o zi care pentru tine nu există! Oamenii din jur vor ajunge să trăiască o zi în plus!

 • Scoaterea unei zile din săptămână e stresantă!

  Nu e suficient să nu crezi în marți pentru ca marți să nu mai fie. Trebuie să începi cu calendarele – acestea trebuie modificate fără ca cineva să se prindă, apoi cu telefoanele mobile – refacerea integrală a soft-ului, sateliții, toate cărțile de beletristică în care apare cuvantul „marți” …. he he he …. E ceva de lucru…

 • Relațiile au nevoie de timp! Viața ta socială va avea de suferit pentru că lumea din jurul tău te va evita.

  Va trebui să începi să cauți oameni noi care să accepte, asemeni ție, dispariția zilei de marți. Știi cum e: legăturile noi implică timp petrecut la suc, cadouri de 14 februarie, 1 martie etc, telefoane până noaptea târziu – toate astea implică bani și timp. Poate e mai liniște în existența ta chiar și când ai parte de marți în săptămână…

 • Poate că problema ești tu!

  Poate ziua de marți e ok în general și tu ești cel care are ceva de împărțit cu ea. Dacă tu ai picat un examen marți sau nu ai câștigat la loto (extragerile sunt joia și duminica btw) asta nu înseamnă că alții nu au trăit chestii faine în același timp! Există mii de marți în care oamenii și-au sărbătorit ziua de naștere (unii chiar s-au născut marțea…!!!), s-au îndrăgostit, au citit povești unor copii răsfățați care se încăpățânau să rămână treji, și-au rupt picioarele la ski beneficiind astfel de un concediu nemeritat de trei luni etc.

Dacă ți-ai făcut o rezoluție pentru 2018 din eliminarea zilei de marți din viața ta, înainte să te grăbești înspre a o împlini, cel mai bine ar fi să iei în considerare punctele de mai sus.

Nu uita să Fugi de Muncă! – pentru că munca e izvor de sănătate dar nici lenea n-a omorât pe nimeni!

Teoria domino-ului

Imaginile asociate jocului de Domino (acelea cu piesele care provoaca una alteia căderea)  sunt caracteristice teoriei domino-ului și mai puțin jocului în sine. Jocul se joacă cu piesele dreptunghiulare așezate, fiecare jucător putând continua (dacă are ce îi trebuie) înșiruirea.

Teoria Domino-ului însă a fost folosită ca și motiv, de către administrațiile occidentale, pentru începerea și acțiunile intreprinse în timpul Războiului Rece.

Pentru prima dată, președintele Eisenhower, în cadrul unei conferințe de presă din 1954, enunță că, asemeni prăbușirii pieselor de Domino, o țară în care s-a instaurat comunismul, chiar și prin alegeri corecte și democratice, va influența apariția comunismului și în țările din jurul său.

Teoria odată apărută, va fi folosită de administrațiile viitoare americane pentru justificarea unor acțiuni și demersuri, cum ar fi participarea la războiul din Vietnam sau Coreea.

Chiar înainte ca președintele  Eisenhower să formuleze această teorie, președintele Truman exprimă niște direcții de politică externă ale S.U.A. conforme viitorului concept, solicitând Congresului American aprobarea unui ajutor de 400 de milioane de dolari pentru Grecia în scopul combaterii „pericolului comunist” (direcții politice reținute de istorie ca „Doctrina Truman”).

Pe plan economic, Doctrina Truman va fi aplicata la nivel internațional prin Planul Marshall (oficial „European Recovery Program„) . Acesta consta în ajutoare economice oferite țărilor devastate de al Doilea Război Mondial și a fost justificat de secretarul de stat american George Marshall prin pericolul extinderii comunismului pe fondul sărăciei.

URSS interzice țărilor aflate în propria sferă de influență accesarea fondurilor americane, din această cauză doar 16 state europene beneficiind de acest ajutor prin intermediul OEEC (Organisation for European Economic Co-operation), care  din 1961 devine OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development).

Spiridușii de la Realitopia, profund impresionați fiind de aceste aspecte socio-politico-economice care stau la baza orânduirii lumii civilizate asa cum o stim noi, s-au hotărât să lanseze undeva în jurul lui martie 2018 primele prototipuri ale jocului „Realitopia – the Domino Theory” în care vom întâlni puteri mondiale trecute, prezente și viitoare disputându-și teritorii, zone tampon și națiuni.

Stay tooned pe facebook.com/realitopianews pentru detalii.